Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Майстер-клас з психології для курсантів ВІКНУ

9 вересня на військовому гуманітарно-лінгвістичному факультеті Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за сприяння керівництва кафедри військової психології та педагогіки, відбувся майстер-клас психолога, поліграфолога, члена ГО «Колегія поліграфологів України», головного редактора наукового журналу «Оцінка достовірності: наукові дослідження та практика», автора методики психологічної оцінки достовірності показань в юридичній практиці Віталія Олександровича Шаповалова.

Майбутні офіцери-психологи курсанти ознайомились з технологіями психологічного аналізу мови та поведінки людини під час службових розслідувань. Курсантам була надана можливість познайомитися з професійними методиками в сфері психологічної оцінки достовірності інформації, отримати першочергові навички оперативної (глобальної) оцінки вербальних і невербальних ознак під час опитування, а також познайомитися з тактичними прийомами для отримання доказової інформації в момент опитування при проведенні службових та приватних розслідувань.

У результаті змістовного та конструктивного діалогу з професіоналом, майбутні військові фахівці-психологи отримали цінні рекомендації щодо складання та проведення спеціального інтерв’ю, а також здійснення психологічного аналізу вербальних та поведінкових відповідей досліджуваних осіб на проєктивні запитання інтерв’ю. Отримані знання є корисним надбанням для подальшої професійної самореалізації курсантів-психологів.

 

 

Фотографії