Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Представники Військового інституту відвідали військове училище у Франції

  Курсанти ВІКНУ стажувалися на рівні командира взводу у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан
м. Рен, Французька Республіка з 14 червня по 17 липня 2021 року 
  
 Участь у закордонних відрядженнях є необхідною складовою для налагодження академічних зв’язків представників вищих військових навчальних закладів України з іноземними партнерами задля  набуття досвіду навчання іноземною мовою, отримання передових знань та навичок з тактичної підготовки.
   
 Представники української сторони обговорили з представниками Франції навчально-виховну роботу у ВІКНУ, процес здійснення загальновійськової підготовки курсантами, а також ознайомилися з процесом підготовки кадрів для Збройних сил Французької Республіки у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан та процесом підготовки на рівні командира взводу кадрів для Збройних Сил Французької Республіки. Були проведені спеціальні теоретичні та практичні заняття з тактики, стрільби та інших дисциплін.

  Також наші курсанти взяли участь у польовому виході разом з курсантами училища Сен-Сір Коеткідан, під час якого відпрацьовувалися раніше вивчені питання, такі як тактика, стрільба, альпінізм та інші. Під час польового виходу, керівництво училища створили реальні бойові умови для підвищення ефективності підготовки. В якості противника були залучені підрозділи Іноземного легіону. 

  Заняття проводились англійською та французькою мовами.
 
  Заключним етапом перебування в Французькій Республіці була зустріч з керівним складом навчального батальйону Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан. Під час зустрічі були обговорені питання стосовно тактичної підготовки майбутніх офіцерів України та Франції, відмінності у підготовці, досвід проведення АТО та ООС.

Фотографії