Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІКНУ показав на виставці "Зброя та безпека - 2021" свої розробки

  Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка показав на виставці "Зброя та безпека - 2021" свої власні розробки, які можна використовувати для ведення розвідки, в охоронних системах, для захисту людини від електромагнітного впливу, криптографії тощо. 

  Одна з представлених розробок науковців ВІКНУ має назву SAMDA – 01A. Це трикомпонентний сейсмоакустичний датчик, який складається з трьох модулів і виявляє сигнали вібраційного походження. Конструкторські рішення науковців, а саме комплексне використання акустичних та сейсмічних каналів приймання підвищили ефективність пасивної розвідки і точність визначення координат об'єктів. Цей прилад вже пройшов полігонні випробування і застосовується на практиці.

  Ще чотири представлені розробки дозволяють захистити людину від негативного впливу електромагнітних та супроводжуючих їх торсіонних випромінювань. "Спінор" дозволяє захиститися від негативного впливу мобільних телефонів, а "Форпост-1" захищає від впливу різноманітних дисплеїв, 
Пристрій "Вернада - ГЕО" захищає від впливу на людини геопатогенних зон землі, а "Вернада - ОДО" працює так само, але в замкнутому приміщенні. "Вернада - АВТО" захищає водія і пасажирів та гармонізує простір в салоні автомобіля.

  А пристрій для індивідуального використання 4G/5G захищає від негативного впливу мобільного зв'язку.

  Науковці показали свою розробку і для криптографічного перетворення цифрової інформації БА-05 для конфіденційного захисту інформації. 

  Побачити SAMDA – 01A, "Вернада – ГЕО, БА-05 та інші розробки і більш детально ознайомитися з можливостями та принципом їх роботи можна до 18 червня у Міжнародному виставковому центрі
(м. Київ, Броварський пр-т, 15) на стенді Київського національного університету.

Фотографії