Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Відбір учасників збірної України Warrior Games

За участю курсантів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі волонтерської команди  на чолі з доцентом кафедри зарубіжної воєнної інформації майором Ярославом Чорногоромвідбувся відбір учасників збірної України WarriorGames, яка представить нашу державу на міжнародних змаганнях Ігри Воїнів (WarriorGames), що пройдуть 12-22 вересня 2021 року у м. Орландо, США.  Відбір відбувся в рамках Фестивалю Звитяга Нескорених. Це стало можливим завдяки активній роботі Організаційного комітету Ігор Нескорених і взаємодії із міжнародним фондом Warrior Games. 

 Ігри воїнів (Warrior Games) – це міжнародний мульти-спортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, що отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Його учасниками будуть команди з  восьми країн світу, а саме з США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

  Більше 260 ветеранів та військовослужбовців зареєструвалися на змагання в адаптивних видах спорту: стрільбі з лука, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, велоспорті, плаванні, веслуванні на тренажерах, баскетболі на візках, пауерліфтингу, волейболі сидячи. Також, цього року вперше у програму відбору до української збірної WarriorGames ввели гольф як новий вид спорту для ветеранів. Як розповідають учасники відбору,  він дає їм змогу концентруватись та проводити час на свіжому повітрі, сприяє підвищенню ефективності  реабілітації після отриманих поранень. Вони наголошують, що гольф має стати доступним для всіх, тож потрібно зламати стереотип, що в нього можуть грати не всі.

 Відмінністю Ігор воїнів (Warrior Games) від Ігор Нескорених (Invictus Games) є те, що Ігри Воїнів (Warrior Games) проводяться щороку Міністерством оборони США за участі 12 збірних з 8 країн світу, в той час як Ігри Нескорених проводяться один раз в два роки Фондом Ігор Нескорених у різних країнах світу за участі 20 націй. В то же час, Ігри Нескорених були створені принцом Гаррі Сесекським у 2014 після того, як він відвідав Ігри Воїнів (Warrior Games) у Колорадо у 2013 році, де побачив силу спорту та волі нескорених воїнів.

  Крім цього, одними з учасників волонтерської команди були курсанти кафедри військової журналістики, які отримали змогу не тільки допомогти в організації заходів, а й взяти інтерв'ю в учасників змагань та отримати корисний досвід за своєю спеціалізацією. 

 Курсантка Соломія Резнік розповіла, що, будучи волонтером та познайомившись з учасниками змагань, вона була вражена їхнім мужнім духомта вірою у свої сили. На її думку, організація таких змагань є дуже важливою для соціалізації бійців після бойових дій та отриманих поранень.

 

Дар’я Москалець

Соломія Резнік

Данило Шпак

 

Фотографії