Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новим перемогам нові рекорди

  Спортсмени Військового інституту вкотре доводять свою вправність на практиці. З 7 по 8 травня проходив командний чемпіонат м. Києва серед дорослих та юніорів присвячений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цьому заході прийняли участь наші найкращі курсанти-легкоатлети Юрій Галка та Анатолій Тонконоженко.

  Дистанцію 3 000 м Анатолій здолав за 8 хвилин 49 секунд, що принесло хлопцеві друге призове місце у змаганнях. 

  - Немає нічого неможливого, і я вкотре в цьому переконуюсь, - не приховує радісних емоцій курсант, - Пробігти 3 кілометри менш ніж за 9 хвилин було для мене справою принципу. Адже тренування і безперервна робота над собою має приносити результат. Трикілометрова дистанція за 8:49 – це мій особистий рекорд, і я не збираюсь на цьому зупинятися. 

  Ще одним особистим рекордом може похвалитися йЮрій Галка, який пробіг 800м за 2 хвилини 2 секунди. Курсант запевняє, що це один з етапів підготовки до досягнення головної мети. Хлопець планує побити рекорд інституту в забігу на дистанцію в 1000 метрів. Нагадаємо, що попередній рекорд – 2:36, який тримається 18 років. 

  - Спорт – річ азартна. Перемоги вимагають зусиль, але зусилля є запорукою нових рекордів, - говорить старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту підполковник Фурманов, - Анатолій та Юрій є прикладом для курсантів. Ми пишаємося такими вихованцями, адже вони надихають інших курсантів долучатися до активної бігової спільноти

  Попри навчання і тренування, хлопці готуються до встановлення нових власних рекордів і закликають інших курсантів долучатися до них і відшліфовувати свою витривалість та швидкість. Адже незабаром екзамен з ФП, де кожен може відчути себе рекордсменом. 

Євгенія Пугач

Фотографії