Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІКНУ здійснено випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації політологів.

  На щорічних курсах підвищення кваліфікації політологів військових частин і підрозділів Збройних Сил України у ВІКНУ, що функціонують на базі кафедри військової політології, здійснено черговий випуск слухачів.

  Незважаючи на обмеження, що продовжують діяти на час адаптивного карантину в Україні і, зокрема, в місті Києві, які відповідають “червоному” рівню епідемічної небезпеки, Програма курсів виконана повністю. Слухачі вивчили  актуальні питання з теорії і практики морально-психологічного впливу на особовий склад, особливості організації та проведення заходів інформаційно-пропагандистського забезпечення в умовах бойових дій відповідно до чинних керівних документів. Був здійснений слухачами обмін досвідом практичного виконання своїх службових обов’язків в умовах підготовки військ (сил).

  Проведення занять з актуальних питань національно-патріотичної підготовки за тематикою, рекомендованою на 2021 рік, збіглося із знаменною подією – щорічним відзначенням у державі Дня народження одного із творців української нації і символа України, Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. Саме до цього свята було підготовлено і проведено заняття у Національному музеї Тараса Шевченка. Враження про його відвідання надовго залишаться в пам’яті кожного слухача.

  По закінченню курсів слухачі, успішно склали випускний комплексний екзамен. Кращий результат за підсумками навчання показав лейтенант Микита Скроцький, за що і був нагороджений начальником Військового інституту грамотою.

  Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділення полковник Сергій Мотика побажав слухачам успіхів у реалізації набутих знань і вручив випускникам відповідні сертифікати, як підтвердження їх спроможності на новому рівні виконувати функціональні обов’язки в структурах морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.