Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Екскурсія у ВІКНУ для молодого покоління українців з Луганщини

  Молодь з зони проведення ООС завітали до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Курсанти та офіцери провели для молоді екскурсію по корпусу Військового інституту, презентували фільм про підготовку курсантів за різними спеціальностями та провели заняття у стрілецькому тирі.

  «Військовий інститут активно сприяє, щоб діти з зони проведення ООС приєднувалися до проукраїнської спільноти. Ми показуємо виховання і навчання майбутніх захисників у офіцерських погонах. Такі заходи є надзвичайно важливими для виховання української молоді», – зазначив начальник Військового інституту, генерал-майор Ігор Толок.

  Молоде покоління показало високі результати виконання вправ стрільб в електронному тирі.

  «Мені дуже сподобався Військовий інститут. Я вперше у житті постріляла у електронному тирі, враження неймовірні. Хочу вступити сюди, коли виросту, але ще не знаю на яку спеціальність», ­– ділиться враженнями Орина.

  Захід організував Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який спільно з Голосіївською районною державною адміністрацією у м. Київ підтримав ініціативу ГО «Дитяче Громадське Об’єднання Ніхто Крім Нас» та реалізував право дітей, що проживають біля лінії зіткнення на Сході України, на відпочинок та зміни обставин, в яких вони опинилися через проведення ООС.

  «Ми забезпечили проживання дітям у готелі Інституту післядипломної освіти, безкоштовне триразове харчування, ну і, звичайно, екскурсійну програму по нашому університету та Києву. Діти – контингент, який найбільше страждає у морально-психологічному плані. Навколишнє середовище, яке їх оточує явно не приносить ніякого позитиву, а лише надзвичайно велике навантаження. Тому важливо допомагати дітям виходити з тих обставин, в яких вони опинилися», – проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Рожко.

   Поряд з екскурсією у Військовому інституті з 24 по 27 лютого 2021 року заплановані інші заходи дитячого відпочинку, такі як, футбольний матч «Шахтар – Маккабі Тель-Авів», концерт бандуристів, музей Медуз та національний музей історії України у Другій світовій війні.

Фотографії