Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


«…Присягаю ніколи не зрадити українському народові!»
У Військовому інституту мобілізовані військовослужбовці склали присягу на вірність українському народові. Слова «Служу на вірність народу України» - це не просто слова, це героїзм, мужність та непохитність. Під час церемонії кожен військовослужбовець зачитав присягу, обіцяючи захищати свою Батьківщину, закони та Конституцію України..
[ читати далі ]
Бригадний генерал Анатолій Шевченко попрощався з Бойовим Прапором Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка
Бригадний генерал Анатолій Шевченко попрощався з Бойовим Прапором Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка. Колектив Військового інституту висловлює слова щирої вдячності бригадному генералу Анатолію Михайловичу Шевченку! Під Вашим керівництвом ми стали впізнаваними серед військових вищих навчальних закладів України та країн-партнерів НА..
[ читати далі ]
8 квітня - День фахівців топографічної служби Збройних Сил України
З цієї нагоди у Військовому інституті відбулись заходи відзначення курсантів та офіцерів за напрямком геоінформаційних систем. Наш військовий виш єдиний навчальний заклад хто здійснює якісну підготовку фахівців за спеціальністю «Геодезія та землеустрій». Особовий склад отримав відзнаки, грамоти, подяки та цінні подарунки від імені Ком..
[ читати далі ]
Збірна ВІКНУ з легкої атлетики прийняла участь у заході «Біжу за життя»
Спорт відіграє ключову роль у нашому житті, сприяючи здоров'ю, розвитку та соціальній інтеграції. Він підтримує фізичну та психічну гармонію, навчає дисципліні та відповідальності, а також об'єднує людей у спільній меті -досягнення успіху. Фізична підготовленість має важливу роль в житті курсантів Військового інституту. Кожен ретельно підх..
[ читати далі ]
Військовий інститут відвідав Аташе з питань оборони при Посольстві Федеративної Республіки Німеччини підполковник Торстен Фріс та його помічника штабсфельфебель Сергій Кук
Зустріч розпочалася з ознайомлення гостей з історією Військового інституту, його структурою та організацією підготовки військових фахівців для ЗС України. Начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко, разом з начальником центру інтенсивної мовної підготовки та начальником кафедри військового перекладу обговорили з колегами на..
[ читати далі ]
Україна продовжує імплементовувати стандарти НАТО у психологічну підготовку військовослужбовців
В рамках підписаного меморандуму між ВІКНУ та ГО Спільноти Самодопомоги, для курсантів та офіцерів Кафедри військової психології та педагогіки відбулась ознайомча лекція “Тренування уваги та зміцнення когнітивної стійкості (резільєнтності) за допомогою практик усвідомленості Майндфулнес для роботи в умовах високого стресу та підвищених вимог..
[ читати далі ]
Курсанти Військового інституту стали учасниками круглого столу на тему «75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього»
Захід розпочався виконанням Гімну України, у якому взяли участь курсанти, що є членами музичного гурту Військового інституту «VIAR VIKNU». На круглому столі активно обговорювались такі питання: Утвердження курсу України на членство в НАТО; Демонстрація єдності та спільних цінностей; Кібернетична технологічна сумісність. Обговорення..
[ читати далі ]
Прийом делегації з Фінляндії у ВІКНУ
До Військового інституту завітала делегація у складі доцентки Національного університету оборони Фінляндії пані Катрі Пінноніемі та старшого наукового співробітника Національного університету оборони Фінляндії пана Пеннті Форсстрем. Під час зустрічі начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко ознайомив гостей із структуро..
[ читати далі ]
29-30 березня 2024 року пройшов щорічний Чемпіонат Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка з боксу серед перемінного складу
Чемпіонат з боксу — це не лише змагання за звання найкращого, але й символ невгамовного прагнення людини до самовдосконалення. Сьогодні він відображає нашу вічну боротьбу, наше нескінченне прагнення до перемоги, незважаючи на удари долі. Кожен боксер, ступаючи на ринг, несе на своїх плечах не лише власні надії та мрії, але й відповідальність ..
[ читати далі ]
Днями курсантів Військового інституту з лекцією та майстер-класом завітав український кінорежисер, Заслужений діяч мистецтв України Володимир Мула
Митець розповів про деталі та нюанси режисерської і продюсерської роботи, поділився цікавими моментами зі зйомок документального фільму про українців-володарів Кубку Стенлі NHL «ЮКІ», який став найкасовішим документальним фільмом України, а також розповів трохи про свою книгу «Мені подзвонив Вейн». Заради такої "забави" я ..
[ читати далі ]