Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ПЕРЕДОВИЙ ДОСВІД КРАЩИХ СТУДЕНТІВ ВІЙСЬКОВОГО ФАКУЛЬТЕТУ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

На військовому факультеті завершуються навчальні збори зі студентами, які навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу. На разі найвідповідальніший період – здавання випускних екзаменів, що вимагає від кожного максимальної зібраності і сконцентрованості, щоб на краще показати здобуті у стінах Військового інституту знання, уміння та навички за обраним фахом.

На цей час вже вчорашні студенти через два роки напруженого і наполегливого навчання стали справжніми військовими, гідними високого звання офіцера Збройних Сил України.

Серед них, зокрема, студент 41-ї фс групи Денис БОНДАР, який з початком навчання виключною особистою відповідальністю за справу та  високою дисциплінованістю дав можливість керівництву факультету довірити йому керівництво навчальною групою. Протягом двох років поспіль він жодного разу не змусив командування засумніватися у цьому виборі.

Як командир групи Денис проявив себе тільки з кращої сторони. У роботі з людьми він завжди розумів важливість поєднання військової справи з високим моральним духом у колективі. А також важливу роль командира, як вмілого керівника та організатора усіх справ, взірця для підлеглих та товаришів. У військовому колективі він зумів створити дієвий та ефективний механізм взаємовідносин між студентами, який повністю дозволив на краще вирішувати усі поставлені перед групою завдання. Нормативи з тактичної та вогневої підготовки у групі завжди виконуються на самому високому рівні. Він особисто на практичних, семінарських та інших заняттях допомагає студентам опановувати військову справу, робить усе можливе щоб навчальна група, де він є командиром була кращою з кращих у навчанні та дисципліні.

Дмитро СПІВАК студент 41с навчальної групи вважає, що для нього особисто стати військовим це не просто життєвий вибір – це покликання. “Для мене військова справа – це поклик серця, я ніколи не міг уявити себе іншим, ще з раннього дитинства мріяв та бачив себе лише у військовому однострої. Військовий факультет дав мені надзвичайно багато. За роки навчання я став самостійною, відповідальною і більш дисциплінованою людиною. Повага до України, моєї родини, командирів і товаришів, особиста честь і взірцевість у різних справах стали стрижнем мого характеру. І головне – отримані теоретичні і практичні знання з військового фаху дозволили мені стати надійним захисником нашої Вітчизни. Саме тут на факультеті я зрозумів,  що військовий – це не проста професія, це перш за все, велика відповідальність перед державою. Я гордий прийнятим рішенням стати офіцером і з надзвичайним хвилюванням чекаю миті складання Військової присяги на вірність Українському народу”.

“Є така професія – Батьківщину захищати”, – переконаний студент групи 41і Анатолій ТИСАЧЕНКО. Син професійного військового, він ніколи не сумнівався у благородстві справи захисту Вітчизни.

Як відмічає командир 2-ї навчальної роти навчальних зборів підполковник Олександр Шпак: «Анатолій Тисаченко за роки навчання зарекомендував себе вихованим та дисциплінованим, відданим військовій справі студентом. Він завжди є прикладом для особового складу групи. За необхідністю впевнено бере на себе обов’язки командира, завжди активний на практичних і семінарських заняттях. На моє глибоке переконання Анатолій сучасна, освічена і комунікативна людина з широким світоглядом. Вважаю, що він з честю поповнить офіцерський корпус Збройних Сил України”.

Військовий колектив природно має свої особливості, зокрема – це в більшій мірі чоловічий колектив і заслужити авторитет у ньому надзвичайно складно, але Юлії КОВАЛЮК (група 41сп) це вдалося. Вже два роки вона гідно виконує свої службові обов’язки, є прикладом для своїх товаришів. “Я розумію, що мої товариші рівняються на мене і тому стараюсь повсякчас показувати кращі результати у навчанні та повсякденній діяльності. Для них я в першу чергу військова, й лише потім – дівчина. Мені немає на що нарікати, в нас чудова навчальна група”, – відмічає Юля.

Як бачимо, сьогоднішні випускники у надзвичайно суворих умовах, наближених до реальної навчально-бойової обстановки, що створена завдяки професійності керівництва Військового інституту та військового факультету проявляють свої кращі здібності та знання. У них є на кого рівнятися!

Всі студенти як один зазначають, що програма підготовки офіцерів запасу – це унікальна можливість загартувати себе у новій якості – офіцера Збройних Сил України, стати справжнім продовжувачем славних традицій Українського народу.

Фотографії