Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Близько половини студентів, що закінчують навчатись за програмою підготовки офіцерів запасу – планують пов’язати своє майбутнє із Збройними Силами України

Навчальні збори факультету військової підготовки військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка тривають. Понад тисячу юнаків та дівчат відточують свою майстерність військового ремесла, адже на них чекає Військова присяга і присвоєння офіцерських звань. Тому молодь старається, щоб отримавши омріяні погони, вони з честю могли гордо сказати: «Я – офіцер України».

Цікаво чим же саме займаються сьогодні студенти що проходять збори? Хочете знати в чому полягає їх важливість? На ці та інші питання дав  вичерпну відповідь командир однієї з найкращих рот факультету військової підготовки – командир 3-ї навчальної роти, підполковник Алім СІЗОВ. Які знання та вміння набувають студенти, яка організація їхньої повсякденної діяльності… Про це та інше розповідає Алім Іванович.

– Сьогодні студенти факультету військової підготовки знаходяться на завершальному етапі шляху до офіцерських звань, тому вони проходять плановий навчальний збір. Мета цього комплексу заходів – практичне закріплення теоретичних знань, командних та методичних навичок, що  отримали молоді люди під час вивчення дисциплін з військової підготовки.

Цьогорічний план зборів уточнений з урахуванням відпрацювання особовим складом необхідних  практичних навичок, що мають місце в умовах реального бою в умовах протидії сучасним викликам і загрозам, асиметричних дій противника. Крім звичних загальновійськових, польових занять, стрільб, метання гранат, практичного вивчення стрілецької зброї, студенти відпрацьовують основні форми і способи у боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами, методів своєчасного попередження диверсій, використовуючи досвід навчально-педагогічних працівників, насамперед –  учасників бойових дій. Також студенти вивчають та практично засвоюють форми та методи, засоби ведення бою, розвідки та зв’язку умовного противника.

– Головною метою виховання військовослужбовців на цих зборах є формування їх як свідомих громадян захисників України, патріотів, які на основі набутого соціального та військового досвіду, фізичного загартування, успадкованих духовних надбань українського народу – будуть здатні відстояти національні інтереси нашої Батьківщини, – переконаний  під полковник Алім Сізов.

Формування національної свідомості, любові до рідної землі та свого народу, бажання всіма силами забезпечувати розквіт своєї держави, готовності зі зброєю в руках захищати її суверенітет і незалежність, пошук шляхів для розвитку індивідуальних здібностей, талантів військовослужбовців і забезпечення необхідних умов для самореалізації особистості, все це серед пріоритетів підготовки майбутніх офіцерів.

– Навчальні збори на кафедрі військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка забезпечують повноцінне виховання та розвиток студентів, сприяє охороні та зміцненню їхнього морального та фізичного здоров’я, – продовжує Алім Іванович, – Такий комплекс заходів також формує у молодих «бійців» готовність до безконфліктного, толерантного спілкування в екстремальних умовах військової служби. Навчальний збір, між іншим –  сприяє мінімалізації випадків нестатутних взаємовідносин.

Також варто зазначити, що близько половини студентів, що цього року закінчують навчатись за програмою підготовки офіцерів запасу – планують пов’язати своє майбутнє із Збройними Силами України та іншими силовими структурами нашої держави, – наголосив підполковник Алім Сізов.

Навчальний збір студентів, що проходять підготовку за програмою офіцерів запасу триватиме місяць і закінчиться випускним іспитом, складанням військової присяги та присвоєння первинних офіцерських звань.