Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Поділились найдорожчим

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели «День донора». Традиційно, у гуртожитку попередньо підготували приміщення та організували пункт забору крові. За майже п’ять годин роботи сімдесят курсантів пройшли неприємну, але таку важливу процедуру.

Серед першоразників було і чимало донорів з досвідом. Серед них курсантка четвертого курсу Анастасія Прохорчук, ініціатор створення курсантського проєкту «Лейкоцит». Це її п’ята здача крові у цьому році починаючи з травня. Анастасія разом з однодумцями частий гість у дітей, котрі борються з важким недугом. Допомагають не лише ліками та різними акціями, а й діляться найдорожчим – здають кров аби підтримати життя у маленьких пацієнтів.

-Я могла пропустити цю здачу, зважаючи на попередні, але подумала, що комусь зараз моя допомога край важлива. Махнула рукою і лягла на стіл. Самий неприємний момент це приєднання. Відвертаюсь і думаю про щось добре, інакше вени ховаються – жартує Анастасія.

Самі лікарі, котрі проводили забір крові, порадили героїні не частити. Трьох здач на рік буде цілком достатньо і без жодних навантажень на організм. А для тих, хто ще вагається бути донором чи ні Анастасія Прохорчук має пораду: - Людина, подібна до джерела. Чим більше віддає, тим чистішою стає душа та оновлюється тіло. Не бійтесь робити добро від нього світлішає світ.

Фотографії