Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка розпочалися навчальні збори зі студентами за програмою підготовки офіцерів-запасу

23 липня 2014 року, на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, розпочалися навчальні збори зі студентами, за програмою підготовки офіцерів-запасу, що є фінішною прямою на шляху до омріяного військового звання молодшого лейтенанта. Два роки юнаки та дівчата чекали цього моменту і нарешті настав час «Ч». Цей комплекс навчальних заходів здійснюється відповідно до спільного наказу Міністра оборони України та Міністра освіти і науки України.

Майбутніх офіцерів, держава готує для кадрового забезпечення Збройних Сил України, військових формувань та інших силових структур нашої Батьківщини. Також громадян готують з метою належного виконання ними військового обов’язку в запасі у мирний час та обов’язків військової служби необхідних у воєнний час.

У навчальних зборах беруть участь понад тисяча студентів з тридцяти п’яти вишів міста Києва та Київської області. Молодих спеціалістів готують за 16-ма військово-обліковими спеціальностями в різних напрямах військової підготовки.

Головне завданням зборів – навчити майбутніх офіцерів організації бойового застосування і забезпечення підрозділів Сухопутних військ, протиповітряної оборони, радіотехнічних військ, роботі з особовим складом у сучасних умовах, повсякденної діяльності відповідно до посад, на які вони призначені. Однією з особливостей навчання є урахування  досвіду останніх війн, локальних конфліктів та військових навчань.

До зборів залучені провідні спеціалісти Факультету військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка та фахівці Військового інституту цього ж  вишу.

Завершаться навчальні збори випускними іспитами, під час яких буде перевірено рівень отриманих знань та складанням Військової присяги на вірність народові України. Після цього, громадянам, що гідно пройшли всі випробування, наказом Міністра оборони України, будуть присвоєні первинні офіцерські звання.