Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

«День НАТО» у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся щорічний «День НАТО». Представники делегації Північноатлантичного альянсу на чолі з віце-адміралом Булентом ТУРАНОМ презентували основні положення та стандарти НАТО, а також наголосили на важливості ролі Альянсу у світі.

На заході також були присутні військовий представник Місії України при НАТО генерал-лейтенант Володимир Аскаров, керівництво Військового інституту та інші повноважні гості.

«Ми тут для того, щоб розповісти про сутність НАТО, про реальні виклики та новітні загрози », - зазначив генерал-лейтенант Володимир Аскаров.

У ході брифінгу члени делегації представили свої доповіді щодо партнерства Збройних Сил України та НАТО і розповіли про перспективні та революційні технології.

Після завершення брифінгу стартувала робота в секціях (синдикатах). Це дало можливість офіцерам та курсантам обговорити актуальні питання щодо співробітництва у сфері військової освіти, стратегічної концепції НАТО у боротьбі із новими викликами, стосунків між офіцерами та сержантським складом.

«Головна ціль НАТО – це забезпечення ефективного функціонування усіх 29 країн-членів. Щоб інновації в усіх сферах впроваджувалися скрізь і одночасно», - наголосив  офіцер відділу підготовки та навчань Стратегічного командування НАТО з трансформації доктор Джон КЛОУ.

Під час дискусії з курсантами офіцер зі стратегічних комунікацій Стратегічного командування НАТО з операцій підполковник Марк Фіннеран зазначив, що  військовий журналіст – це мультифункціональний спеціаліст. Крім написання текстів та володінням фото і відеокамерою, він повинен вміти володіти зброєю, технікою та сучасними комунікаційними технологіями. Особливо актуальним це є в умовах безпосереднього ведення бойових дій на Сході України з російським агресором. Підполковник Марк Фіннеран порадив майбутнім спеціалістам з медіа-комунікацій завжди керуватися девізом «Зберігати спокій та завжди говорити правду» («Keep calm and tell the truth »).

Також, за участю представників делегації Стратегічного командування НАТО відбувся «круглий стіл» з науково-педагогічними працівниками, де обговорювались різні аспекти майбутньої двосторонньої співпраці між Військовим інститутом та військовими навчальними закладами країн НАТО.

Для колективу Військового інституту цей день був надзвичайно корисним, адже завдяки співпраці з представниками країн Північноатлантичного альянсу відбувається процес реформування як Збройних Сил України, так і військового освітнього процесу. Такі заходи допомагають обмінятися досвідом та запозичити  європейські, євроатлантичні підходи для підготовки майбутнього офіцера.

На завершення зустрічі керівництво Військового інституту і представники делегації НАТО обмінялися пам’ятними подарунками та наголосили на готовності до подальшої плідної праці.

 

Валерія ПОДКІЧ

Владислав ПОДКІЧ

Валерія КРОТЧЕНКО (фото)

кафедра військової журналістики

Фотографії