Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

«Армі-Я Фест» дебютував у столиці та презентував можливості української армії

Якщо популяризувати військову службу, то тільки так! Щирими  українськими піснями, танцями під супровід військового оркестру та смачними стравами військової польової кухні. Саме так мешканці та гості столиці зустріли перший військовий фестиваль «Армі-Я Фест» на ВДНГ.

 Цьогоріч Київський міський військовий комісаріат (КМВК) аби привернути до війська зацікавлених провів масштабний захід у стилі «октобер-фест».  Розваги, цікаві експозиції  з умовами проходження військової служби та служби за контрактом,  новітніми й перспективними зразками озброєння, техніки, засобів індивідуального захисту та предметів тилового забезпечення військовослужбовців.

Особливо активними у «випробуваннях» техніки були наймолодші відвідувачі фестивалю. Дітлахи у повній мірі відчути себе справжніми українськими військовими:  брали до рук бойову зброю, сідали за кермо військового позашляховика та приміряли захисні обладунки. Також учасникам дійства отримали можливість оглянути нові модульні житлові будинки для комфортного проживання військових у польових умовах,  мобільні побутові комплекси та скуштувати страви польових кухонь.

Сучасні хіти та жваві танці у виконанні  оркестру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса  Шевченка стали родзинкою показових виступів. Музиканти жартома запрошували захоплених глядачів до танцю. Начальник військового оркестру майор Юрій Копач охоче поділився враженнями: - Нам часто доводиться забезпечувати різні урочистості, але саме тут, на фестивалі, ми самі отримали задоволення. Приємно, коли люди не лише споглядають, а активно долучаються до забави. Співати можна не лише голосом. Вислів – душа співає, для даного заходу реальність.

Приємним моментом для курсантів Військового інституту стала зустріч з колишніми випускниками, а нині офіцерами Збройних Сил – Дмитром Антроповим та Богданою Дереш. Говорили про службу, про цікаві та непрості будні та на що потрібно звернути увагу обираючи первинну посаду.

Цікаво було усім. А для тих, хто має безпосереднє відношення до армії особливо. Виявляється можна креативно і без зайвого пафосу розповісти про себе і показати ким є справжні захисники України.

Валерія Подкіч
Владислав Подкіч

 

Фотографії