Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Акція «Книжкова навала» пройшла у Військовому інституті

Бібліотека вишу поповнилася новими надходженнями із серії «Історія без цензури», «Війна і міф: Невідома Друга світова», «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії».  26 книжок доносять правдиву інформацію про військово-історичні події нашої країни, паралельно розкриваючи і сучасні реалії – окупацію Кримського півострова та бойові дії на Донбасі.

Громадська організація «Центр військово-політичних досліджень» у рамках благодійної акції «Книжкова навала» передала збірки Військовому інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка для того, щоб курсантська молодь мала доступ до даної літератури. Видання «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії» одне серед перших в нашій країні, що широко висвітлило причини та загарбницькі інтереси РФ щодо українських територій. Серед авторів – військові журналісти, представники групи «Інформаційний спротив», які з перших днів російської навали почали збирати факти - докази присутності країни-агресора на території Криму та Донбасу, а також викривати загарбницьку інформаційну політику путінського режиму.

Вже 10 областей України, включаючи східні та південні території, отримали ці книжкові комплекти. Наразі триває другий етап акції. Цього разу її географію розширено: окрім цивільних закладів та установ книжки розповсюджуються у військові частини Збройних сил України та Національної гвардії України, а також у всі військові навчальні заклади.  

 Паралельно громадська організація влаштовує лекції з військової історії, які проводять фахівці Інституту історії України та Інституту археології Національної академії наук України, провідних вищих навчальних закладів та музеїв. Такі акції та зустрічі покликані виховувати патріотизм у молоді й мотивують плекати історію власного народу.

Олег Грицун
кафедра військової журналістики

Фотографії