Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

КАДЕТИ АКАДЕМІЇ ВІЙСЬКОВО-ПОВІТРЯНИХ СИЛ США ВІДВІДАЛИ ВІЙСЬКОВИЙ ІНСТИТУТ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

25 березня до Військового інституту Київського національного університету  імені Тараса Шевченка з робочим візитом прибули колеги з Академії військово-повітряних сил США. З українськими військовими досвідом обмінялися 14 американських кадетів та два офіцери ВПС США. 

Начальник лінгвістичного науково-дослідного управління підполковник Андрій Гальчус, зокрема, зауважив: «З Академією військово-повітряних сил США ми співпрацюємо вже другий рік поспіль. Це чудова можливість для обміну досвідом та набуття нових навичок у різних сферах підготовки курсантів. Взагалі у нас довга історія співпраці з американськими вищими військовими навчальними закладами починаючи з 2005 року, коли до нас приїжджали представники з Військової академії США (West Point)».

Майбутні військові інженери ВПС США ознайомилися з історією створення інституту, зі специфікою проведення практичних занять з англійської мови та вогневої підготовки. Для них досить незвичним стало завдання з розбору та збору різних видів стрілецької зброї, яка знаходиться на озброєнні української армії. 

Американський кадет Вікторія Рабб при спілкуванні з українськими курсантами розповіла: “Це дуже цікаво бачити умови, в яких готують майбутніх військових з інших країн. Сподобалось, що  в курсантів є багато практики. Чудовий досвід, щоб вивчити іншу країну та культуру. Сподіваюсь, що знову приїду до України”.

Іноземні колеги поспілкувалися із керівництвом закладу. Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика ознайомив гостей зі специфікою підготовки курсантів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У планах американської делегації найближчими днями відвідати Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в м. Яворів. Таким чином вони ознайомлюються з комплексною підготовкою українських військовослужбовців. 

Текст: Олександр Осовський, Анна Гудзь.
Фото: Валерія Кротченко,
кафедра військової журналістики ВІКНУ

Фотографії