Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Лекція на тему «Миротворча діяльність ООН у 21 столітті».

23 березня 2019 р. за ініціативи Курсантської ради у стінах Військового інституту була організована лекція на тему «Миротворча діяльність ООН у 21 столітті».

Консультант з суспільно – політичних питань та проектів Представництва ООН в Україні Катерина Галушка розповіла про те, чим займаються миротворчі контингенти, про миротворчі сили та допоміжні департаменти ООН, і про участь України у миротворчих місіях.

«З 1992 року  Україна відправляє військових Збройних Сил для участі у Миротворчій діяльності, де спочатку вони проходять жорсткий відбір на перевірку знань комунікації, мови та професійних навичок. Завдяки високій відданості роботі представників нашої країни, Україна займає 41 місце за наданням військових до Миротворчих місій», - зауважила Катерина.

Також, Катерина звернула особливу увагу на питання щодо жінок в ООН. Вона наголосила на тому, що зараз активно ведеться політика гендерної рівності.

«До 2004 року  жінки взагалі не брали  участі у Миротворчих місіях. На сьогодні в ООН всього 7% військових жінок, які не поступаються чоловікам».

Під кінець зустрічі, Катерина відповіла на всі запитання, зробила спільні фото разом с курсантами та на останок додала: «ООН була створена не для того, щоб привести людство в рай, але щоб врятувати його від пекла».

Старший офіцер відділу морально-психологічного забезпечення майор Небелас Денис Володимирович прокоментував цю зустріч: ««В ООН працюють справедливі, щирі люди, які віддані своїй справі. Миротворці намагаються забезпечити те, аби люди мали право на доступ до освіти, медицини, допомоги для розв`язання гендерних питань та підтримки миру у світі. Дуже важливо ознайомлювати майбутніх офіцерів з можливими аспектами їх роботи та виховувати у них потрібні якості задля досягнення неймовірних успіхів».

Анастасія Красюк
Сорока Олександр

Фотографії