Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Переможницею ХIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика стала курсант ВІКНУ

Щорічно представники Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) успішно беруть участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, який проводиться з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання шани до культури і традицій українського народу.


Не став винятком й 2013/2014 навчальний рік, в якому конкурс проводився у чотири етапи: 1-й етап (шкільний)  – розпочався, вже традиційно, 9 листопада – в День української писемності та мови,   а завершився  22  листопада; 2-й етап (районний)  –  проходив з 23 листопада по 7 грудня; 3-й етап (обласний) – з 15 грудня; 4-й етап (підсумковий) – у січні.


Приємно відзначити, що перше місце у конкурсі цього року виборола курсант 4-го курсу військового гуманітарно-лінгвістичного факультету ВІКНУ Олена Степанюк, яка навчається за спеціальністю «журналістика». Олена постійно бере участь у суспільному житті Військового інституту, є відмінницею навчання та членом військово-наукового товариства факультету та інституту.


За словами переможниці, цей конкурс є важливою подією в її житті. Вперше вона взяла участь у  ньому, коли навчалася в школі, а вступивши до ВІКНУ, вирішила продовжувати традицію. Дівчина  вважає, що кожен військовослужбовець повинен вивчати українську мову та бути справжнім патріотом своєї країни. Особливістю цьогорічного конкурсу для неї стало творче завдання, в якому усі теми були присвячені Україні та українському народу.


– Я писала творче есе на одному подиху, – каже Олена, – оскільки  пишаюся тим, що зараз я є курсантом Військового інституту, а в майбутньому стану справжнім офіцером Збройних Сил України».


Урочистості з нагоди нагородження переможців Конкурсу відбудуться 15.05.14 у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франко.

Фотографії