Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Запобігти глобальним гібридним війнам

Агресія РФ проти України спочатку в Криму, потім на Сході супроводжується тотальною дезінформацією і масштабними протиправними діяннями. Цілеспрямована несанкційована політика країни-агресора диференціюється науковцями як глобальний гібридний тероризм. Міжнародні партнери для недопущення російської експансії у світі констатують потребу у співпраці з Україною, де безпосередньо розгорнулася гібридна війна. 

З цією метою посилюється науково-практична взаємодія, яка виявляється у проведенні спільних занять, конференцій, інформаційних кейсів з іноземними представниками. 

Один із таких заходів-семінар на тему "Гібридна війна в Україні. Роль військової поліції"-відбудеться 11-12 квітня на підставі рішення ТВО начальника Генерального штабу. Планується участь українських високопосадовців-вищого командного складу МОУ, директорії КНУ імені Тараса Шевченка, керівництва Військового інституту. Іноземну сторону мають намір представити польські, румунські, а також італійські делегати.

Основним об`єктом дослідження стане фокусування на зацікавленості Росії в Україні та її ресурсах. У ході зустрічі партнери націлені на дослідження, зокрема, шести аспектів проявів гібридної війни в Україні: психологічного, економічного, релігійного, політичного, військового і цивільного. Поглиблене вивчення проблематики гібридної війни у ЗСУ презентує доповідь і передача практичного досвіду ВСП в анексованому Криму, встановленні порядку, військової дисципліни у зоні конфлікту на Сході, а також у повсякденній діяльності військових на окупованій території. 

Робоча зустріч на предмет уточнення плану проведення тематичного заходу пройшла у Військовому інституті 6 березня. Іноземні гості - підполковник Томаш Лангреновіч, майор Джозеф Солтіс, майор Агнієжка Растубовіч - скрупульозно підійшли до вивчення проблематики майбутнього семінару і його ретельного поділу за часовими та тематичними сегментами. 

"Диявол криється в деталях, ми повинні все вивчити, щоб не втрачати основну нашу цінність - час", - додає до відомого вислову польський представник. 

Варто додати, що це не перша зустріч напередодні ґрунтовного спеціалізованого семінару.

"5 березня у ВІ обговорювався порядок денний цього заходу, сьогодні уточнюємо деталі", - зауважує старший викладач кафедри фінансів і права полковник Ігор Кузьменко. 

Проведення семінарів з питань, що стосуються оборонного сектору держави та участь у них партнерів НАТО утверджує стратегію планування міжнародної діяльності у напрямку протидії глобальним гібридним загрозам.

Анна Гудзь 

Фотографії