Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася XIV Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє»

Сьогодні, 22 листопада у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася XIV Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє».

Головою конференції став начальник Військового інституту, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України генерал- майор Ігор Толок. Відкрив науковий форум заступник начальника Військового інституту з наукової роботи, полковник  Борис Попков. Він висловив слова подяки учасникам наукового форуму. Перед присутніми виступив доктор біологічних наук, професор, проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк, який розповів про університетські дослідження в оборонній тематиці.

Також на конференції виступив заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко, який поділився з присутніми проектом розвитку військової освіти майбутнього. Він висловив думку, про те  що у сучасних умовах військовослужбовці мають бути лідерами-професіоналами. До того ж Вадим Артамощенко розказав про змінення підходу до мовної підготовки, чим викликав низку запитань з боку курсантів. Про перспективи розвитку наукових досліджень в сфері оборони на конференції розповів заступник начальника Воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коваль.

Гості конференції ознайомились з новітніми зразками техніки, озброєння та технологій, які були представлені партнерами - оборонно-промислового комплексу України: державне Київське конструкторське бюро «Луч», науково-дослідний інститут «КВАНТ», корпорація «ТАКСКО», філія концерну «ТЕХВОЄНСЕРВІС», Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, Інститут геофізики НАН України, ТОВ Інструментальний завод «РОДЕН».

За підсумками конференції були видані тези наукових праць українських вчених та іноземних науковців з Університету Лідса- одного з найбільших університетів Великої Британії, Оборонно-штабного коледжу імені Раковського (м.Софія.Болгарія) та Бюро НАТО з міжмовної координації.

Фотографії