Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Чемпіонат з військового п’ятиборства

Чемпіонат Збройних Сил України відбувся з 23-26 жовтня на базі Національної академії сухопутних військ та Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України. У ньому взяли участь кращі військові п’ятиборці з 8 команд вищих військово-навчальних закладів нашої країни, серед яких була і наша збірна команда Військового інституту.

Військове п’ятиборство або пентатлон, як його ще прийнято називати, включає п’ять елементів: стрільба з автомата Калашникова, подолання смуги перешкод, що побудована за стандартами Міжнародної ради військового спорту, плавання на 50 м з перешкодами, метання гранати на дальність і точність, а також крос на 8 кілометрів.

Перший етап пройшов на військовому стрільбищі Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Спершу кожен з учасників виконав дві залікові вправи — повільна та швидка стрільба по мішені, що встановлена на відстані 100 метрів. Після цього атлети повинні були подолати спеціальну півкілометрову смугу перешкод, що побудована за стандартами Міжнародної ради військового спорту CISM.

Наступного дня, вже у Львові, учасники визначали кращих у плаванні на 50 метрів з перешкодами, а згодом — у метанні гранати на влучність та дальність. Фінальним етапом змагань став крос на 8 кілометрів.

За підсумками змагань в одному з елементів, а саме крос на 8 кілометрів, гарний результат показав курсант навчальної групи Анатолій Тонконоженко (26.09 хв).

Курсант Ольга Георгієва