Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

За активної участі Спілки ветеранів Афганістану та особового складу Військового інституту у Голосіївському районі м. Києва відкрито Пам’ятний знак «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих»

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан за активної участі Спілки ветеранів Афганістану та особового складу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) у Голосіївському районі м. Києва 13.02.14 відбувся мітинг з нагоди відкриття Пам’ятного знаку «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих».


Організовували та проводили захід керівництво Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації й Спілка ветеранів-учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав Голосіївського району м. Києва.


У церемонії відкриття взяли участь: заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, голова Голосіївської райдержадміністрації Юрій Курінний, голова Спілки ветеранів-учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав Голосіївського району начальник  ВІКНУ генерал-майор Віктор Балабін та інші поважні особи.


У своїх виступах на мітингу вони обговорили проблеми військово-патріотичного виховання молоді, збереження пам'яті про загиблих, вирішення соціальних питань учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, членів їхніх сімей.


«Кожен такий пам’ятник повинен стати нагадуванням та зверненням до усіх наших сучасників – розв’язувати конфлікти потрібно тільки мирним шляхом. Сьогодні відкрито воістину Святе Місце, де люди, діти та молодь можуть  віддати належну шану героям-миротворцям», – підкреслив під час чину освячення Пам’ятного знаку Митрополит Білоцерківський і Богуславський високопреосвященнійший Августин, голова Синодального відділу Української православної церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України.


Після мітингу відбувся прийом учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав керівництвом Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації та концерт.

Фотографії