Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Дебютували у Всеукраїнській акції

Небайдужі громадяни з різних куточків України свідомо долучаються до Всеукраїнської акції «Потяг Єднання «Труханівська Січ». Активно підтримали реалізацію 12-ї подорожі курсанти провідного навчального закладу.

30 квітня з майбутніми офіцерами Військового інституту ділилися досвідом організатори, координатори та учасники акції.

Зокрема, Олена Іванова – уповноважений представник заходу – висловила щирі слова вдячності представникам інституту за активну участь і небайдужість. Для громадян України цивільно-військове співробітництво надзвичайно важливе. Завдяки залученню військовослужбовців тематично спрямовані заходи сприймаються більш свідомо і вмотивовано мирним населенням.

Велику увагу звертали також на паралелізм історичних і сучасних подій. Бунчужний Труханівської Січі, пан Андрій, відмітив ідентичність тактики ведення бою нашими славетними пращурами і підрозділами Збройних сил на Сході країни сьогодні. Більшість умінь, які інструктори НАТО демонструють і навчають наших воїнів, є для бійців не новими, а по суті, давно забутими старими. Успадкованим патріотизмом, переможними традиціями захисники зуміють розкувати з кайданів нашу Батьківщину!

Досвідом спілкування з молоддю та спільного проведення військово  – патріотичних заходів в одинадцяти маршрутних містах України поділився курсант навчальної групи солдат Савченко. Юнак розповів про обмін знаннями з курсантами ХНУПС імені Івана Кожедуба, МА (м. Одеса), комунікацію з населенням і бійцями прифронтових міст Донецької області, зокрема в містах Волноваха, Краматорськ, Маріуполь. Також учасники акції здійснювали візит до міста Херсон, Миколаїв, Запоріжжя, де розповідали місцевому населенню реалії армії, буденність Збройних сил, курсантське життя. Важливо говорити про те, що не існує західної, східної, північної, південної чи центральної України. У нас спільна мета, ми єдині і в цьому наша сила! «У наших Збройних сил є майбутнє, і ми цьому підтвердження», - зауважує майбутній працівник військової служби правопорядку.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика висловив вдячність небайдужим співгромадянам, які у складний для країни час прославляють велич і міць Української армії. Курсанти, у свою чергу, готові до співпраці та повної самовідданості обраному життєвому шляху.

Фотографії