Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Належну шану ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

У Військовому інституті вшанували ліквідаторів страшної аварії на Чорнобильської АЕС щоб віддати належну шану людям, які не шкодуючи свого життя і здоров’я, подолали наслідки найбільшої у світі техногенно-екологічної катастрофи.

Одними з перших, хто розпочав роботи по ліквідації аварії, були військові. Серед них військовослужбовці у відставці, які сьогодні навчають і виховують майбутніх офіцерів Абрамян Олександр Вагаршакович,  Григолінська Надія Миколаївна, Дмитренко Микола Володимирович,  Клубань Олександр Михайлович, Ліпунов Віктор Єгорович,  Пастух Володимир Аксентійович, Пацкан Олександр Володимирович, Савенко Володимир Миколайович, Сапожніков Ратмір Францович.

Героїзм багатьох тисяч людей, які були залучені до приборкання непокірного атома, ще довго буде служити взірцем для нащадків, суворим нагадуванням про необхідність виваженої та обережної поведінки з ним.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення  полковник  СергійМотика у вступному слові відзначив, що для багатьох із нас ті події носять не лише історичний характер. Ми знову і знову повертаємося до тих днів зі спробами ще раз детально проаналізувати тогочасні події, схиляємо голови перед людьми, які стали на шляху небезпеки та зупинили її розповсюдження. На жаль, багато самовідданих людей, які нехтуючи власним здоров’ям і життям, рятували мешканців забруднених територій  не дожили до цього дня. 

Учасники вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

Присутні переглянули документальні  кадри про події на Чорнобильській АЕС.

У своїх виступах ліквідатори поділились власними враженнями про виконання поставлених завдань при ліквідації  аварії та призвали курсантів до оволодіння своєю військовою спеціальністю, щоб подібного не сталося у майбутньому.

 Дорохов М.С., працівник відділу морально-психологічного забезпечення