Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Французьким курсантам вручено сертифікати про проходження мовного стажування у ВІКНУ

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завершилось мовне стажування курсантів Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки.

Стажування мало на меті удосконалення рівня володіння українською та російською мовами, а також ознайомлення із системою інтегрованої підготовки військових фахівців, яка існує в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Під час перебування у ВІКНУ молодші лейтенанти Матіас Яковелла та Жульєн Дешам ознайомились з історією розвитку Збройних Сил України, культурою, побутом та звичаями українського народу. Для французьких курсантів було організовано відвідування музеїв та історичних місць столиці України.

За складеною традицією в останній день французьким курсантам заступником начальника Військового інституту з наукової роботи полковником Ольховим І.О. та начальником військового гуманітарно-лінгвістичного факультету полковником Дулічем Ю.В. від імені начальника ВІКНУ були вручені сертифікати про проходження мовного стажування. В урочистому заході взяв участь аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні підполковник Жером Маллар.  Він   відмітив, що цей захід є важливою та невід’ємною частиною підготовки французьких курсантів для подальшого проходження служби, в тому числі у складі багатонаціональних штабів, де набуті знання допоможуть у співпраці з українськими військовослужбовцями. В свою чергу молодший лейтенант Матіас Яковелла подякував за теплий прийом та цікаві екскурсії, а також запевнив, що набутті знання в подальшому буде використовувати на практиці.

Аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні підполковник Жером Маллар зазначив, що співпраця з Військовим інститутом Київського національного університету імені Тараса Шевченка продовжуватиметься і надалі.

Фотографії