Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Стали свідками події світового масштабу

14 квітня в Києві стартував Чемпіонат світу з хокею в дивізіоні ІВ (U-18). Палац спорту в рамках проведення чемпіонату приймає шість молодіжних збірних України, Японії, Австрії, Італії, Румунії і Угорщини, які боротимуться за вихід в дивізіон ІА. Для української збірної головним завданням є збереження місця в дивізіоні ІВ, адже переможці опиниться у вищому дивізіоні, аутсайдери ж опиняться у нижчому.

15 квітня ліцеїсти Київського військового ліцею імені І. Богуна, курсанти Військового інституту КНУ імені Тараса Щевченка, спортсмени, вболівальники спостерігали за звитяжною боротьбою українських хокеїстів з австрійцями.     

Українці очевидно поступалися протягом гри. На початку третього періоду вболівальники були відверто налаштовані на поразку українців. Однак, молоді хокеїсти не збиралися здавати позиції. Фелікс Морозов, Гліб Кривошапкін, Артем Матейченко розвіяли сумніви вболівальників і надію суперників на перемогу, закинувши три шайби! Рахунок 5:3 приніс нашій збірній феноменальну перемогу. Чотири видовищні хвилини закидання заповітних шайб були варті годинного очікування вболівальників хокейного матчу Україна-Австрія. Досвідчений тренерський склад молодіжної збірної України, зокрема старший тренер Олег Васильович Ігнатьєв і тренер Олександр Миколайович Федоров, зуміли після невдалої напередодні (14.04) гри з Японією змотивувати спортсменів і сконцентрувати їх на новій грі.

Професійна група черлідерів стала великою підтримкою українських хокеїстів і окрасою змагань.

Господарі змагань показали усьому світу силу духа українського народу, готовність йти до останнього, вірити у свої сили. Неймовірне відчуття гордості відчув кожен присутній на грі, небайдужий глядач, коли чув величний спів Державного Гімну на арені Палацу спорту! Український народ вкотре переконався у працелюбності, таланті і завзятості наших спортсменів, які гідно представляють країну на змаганнях найвищого рівня! Вболіваймо за молодіжну збірну з хокею на Чемпіонаті світу, який триватиме в столиці до 20 квітня!

Фотографії