Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Проведення заняття з вогневої підготовки

Завершальним етап польових зборів у смт. Дівички стало проведення заняття з вогневої підготовки. 30 січня першокурсники вирушили на вогневі рубежі з метою відпрацювання набутих у польових умовах навичок.

Напередодні з курсантами проведені підготовчі заняття, зокрема вивчення заходів безпеки і вишкілу тактики ведення бою. Здобуті знання та вміння допомогли виконувати поставлене завдання найбільш уміло і якісно. Досвідчені інструктори, викладачі та сержанти Військового інституту підтримували наймолодших вихованців фізично і морально. Зауважимо, що виконання вправи відбувалося за умов, максимально наближених до бойових. Магазин, споряджений патронами кількістю  30 одиниць, серед яких 5 трасуючих куль, індивідуальна зброя військовослужбовця, бронежилет, каска – матеріальне забезпечення кожного курсанта під час практичного заняття. Грудна фігура, розташована на відстані 100 м, ростова фігура на відстані 200м, кулеметний розрахунок  на відстані 300м  - цілі, визначені для ураження першокурсниками навчальною програмою.

Викладачі, зокрема підполковник Корчак, підполковник Сірий і підполковник Сидоров, полковник Бондаренко задоволені результатами проведеного заняття. Вони також підкреслюють, що кількість вражених не лише військовослужбовцями чоловіками, а й представницями, на перший погляд, слабкої статі цілей у повному обсязі добра. У кожному кроці курсантів спостерігається зацікавленість, самовідданість та жага до знань у військовій справі. До того ж, першокурсникам не потрібна додаткова мотивація, вони свідомо крокують обраним шляхом. 

Найбільш очікуваний курсантами етап пройшов із запалом, ставши найяскравішою згадкою польового виходу 2018 року. Найвлучнішими стрільцями стали: старший солдат Рибачук Роман, солдат Яцько Дмитро, солдат Кузьменко Володимир, солдат Тонконоженко Анатолій, солдат Попсуй Роман, солдат Махов Прохор. Майбутніми снайперами визнані солдати Сандул Анастасія, Лимар Вікторія, Заровна Алла, Вілюра Валентина. 

 

Фотографії