Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

100 років бою під Крутами

29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься 100 років бою під Крутами. Для Українського народу цей бій став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшли заходи по вшануванню Героїв Крут. Курсанти Військового інституту разом з військовими ліцеїстами на спеціальному «потязі єднання» прибули до Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» де вони брали участь у вшануванні Героїв Крут спільно з керівництвом держави та громадськістю.

Не оминули курсанти своєю увагою й Аскольдову могилу де у березні 1918 тут перепоховали близько 30-ти студентів університету Св. Володимира та Народного університету, а також гімназистів 2-ї Київської української гімназії, які загинули в боях поблизу станції Крути.

А в самому Військовому інституті з особовим складом було проведено тематичний захід який, проводився під керівництвом заступника начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковником Сергієм Мотикою під назвою «бій під Крутами - символ героїзму та жертовності у боротьбі за незалежну Україну», на якому курсанти інституту ознайомилися з історією героїчної боротьби юнаків у бою під Крутами.

З великою увагою присутні слухали учасника АТО капітана Олексія Карачинського, який провів історичні паралелі між подіями того часу та сьогодення. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих за незалежність України, а також переглянули відео хроніку подій під Крутами.

Фотографії