Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЧЕМПІОНИ ЗБОРІВ – КУРСАНТИ ВІКНУ

ВІКНУ-СИЛА! ВІКНУ-СИЛА! ВІКНУ-СИЛА! СИЛА! СИЛА! Так підтримували курсанти один одного на змаганнях під час проведення «Військово-патріотичних зборів» які пройшли в Хмельницьку з 2 по 4 листопада.

Особливо вразила своїм  теплим прийомом військова частина. Урочисте  відкриття зборів відбулося на плацу, де військовослужбовці продемонстрували  стройові  навички, професійний вишкіл та у піднесеному настрої заспівали пісню військової частини.  Яскраві та незабутні миті.

В першій половині дня курсанти та інші учасників зборів  ознайомились з частиною. Відвідали казарми, парк бойових машин та навчальні класи. Військова частина приємно вразила своєю охайністю. Територія велика та  зразково доглянута. Навіть старенькі приміщення викрашені, находяться в належному стані. Видно, що люди працюють сумлінно, створюють гідні умови для праці і зручного життя.

В патріотичних зборах приймали участь чотири команди. В перший день пройшли змагання на фізичну витривалість. Атмосфера була напружена, жодна команда не хотіла втрачати бали, всі приїхали за перемогою. З перших кроків відчувався дух змагань. Студенти коледжу з міста Біла Церква активно вчилися військовій витримці у курсантів. Вже в останній день вони вміло ходили стройовою.

В другий день були стрільби. Перед цим пройшли заняття зі знання тактико-технічних  характеристик автомата Калашникова.  Дехто познайомився зі зброєю вперше, а дехто провів повне розбирання-збирання “калаша”. Сумувати було ніколи, з одної навчальної точки переміщувались в іншу.

Врешті решт на вже стомлених курсантів і студентів чекала польова кухня. Готують тут напрочуд смачно.  Різноманітне меню: м’ясо з грибочками,  шашлик, рибка, свіженький хліб,  а на десерт - шарлотка.

Останній день був не менш насиченим, хотілось перемогти. Військовослужбовці стали наставниками, а студенти друзями. Все, як кажуть, йшло на ура, допоки патріотичним зборам не прийшов час завершуватися.

Курсанти ВІКНУ зайняли перше чемпіонське місце. Це приємна та радісна подія, з якою залишилося безліч спогадів, приємних вражень. Тому не випадково, що за дні зборів деякі хлопці вирішили піти служити за контрактом в ЗСУ, а дехто захотів служити саме в Хмельницьку.

Курсант ВІКНУ  Альона Шідерова

Фотографії