Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ДЕЛЕГАЦІЇ МІЖНАРОДНОГО КОМІТЕТУ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА І ПРЕДСТАВНИКІВ ВІЙСЬКОВОГО ІНСТИТУТУ

14 вересня 2017 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася робоча зустріч Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (МКЧХ)  та Військового інституту. У зустрічі взяли участь делегат від МКЧХ по роботі зі Збройними Силами та органами безпеки Майкл Пімбл та Радник МКЧХ по роботі зі Збройними Силами України та органами безпеки України Ігор Лимаренко. Українську  делегацію очолив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військового інституту генерал-майор Ігор Толок.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці Військового інституту з Делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Представник МКЧК презентували існуючу систему розповсюдження та пропагування знань про міжнародне гуманітарне право в процесі підготовки військових фахівців для Збройних Сил України та інших військових формувань.

Приймаюча сторона запросила Делегатів МКЧК взяти участь у процесі підготовки військових фахівців в якості експертів, для оцінки якості навчання з питань міжнародного гуманітарного права з метою уточнення та осучаснення методики викладання дисциплін за цим напрямом.

У свою чергу  Делегати МКЧК відзначили необхідність поглибленого вивчення міжнародного гуманітарного права військовослужбовцями в сучасних умовах та запевнили колектив Військового інституту у підтримці зусиль в цьому напряму.

На завершення візиту сторони дійшли згоди щодо необхідності створення концепції довгострокового співробітництва направленого на розповсюдження знань про міжнародне гуманітарне право та практику його застосування.

Фотографії