Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

200 курсантів Військового інституту урочисто присягнули на вірність українському народу

Сьогодні, 9 вересня, у Військовому інституті двісті першокурсників в урочистій обстановці склали Військову присягу на вірність українському народові.

На заході були присутні народні депутати, керівництво Університету, представники Міністерства оборони України, а також такі почесні гості, як Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік НАН України, академік АПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений працівник освіти України, Надзвичайний і Повноважний Посол Леонід Губерський, Директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України — начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-майор Ігор Криштун.

У вітальній промові до молодого поповнення звернувся Ректор Університету і наголосив, що сьогоднішнє свято це подія не лише для Військового інституту, для нашого Університету, а також для всієї нашої держави. Адже у такі нелегкі часи всім нам треба консолідовано думати про те, щоб захищати нашу державу, зміцнювати її кордони, цілісність і свободу.

«Для того, щоб зміцнювати обороноздатність нашої країни, потрібна потужна армія, треба повернути всім увагу до офіцера, до солдата, до всіх тих, хто захищав і завжди буде захищати рубежі нашої Вітчизни! Ми зі свого боку будемо робити все для того, щоб забезпечити вам всі необхідні умови, щоб ви успішно навчалися. Бо для того, щоб добре воювати, треба володіти знаннями,» - як з батьківською настановою зазначив Леонід Васильович.

Зі складанням Військової присяги першокурсників привітав також генерал-майор Микола Садовський:

«Сьогодні наше військо стає ще сильнішим, тому що поповнюється новим, високо мотивованим, свідомо вибраним свій шлях молодим поповненням. Я хочу вам побажати успішного навчання у цьому славетному навчальному закладі. Впевнений, що по закінченню його ви станете висококваліфікованими фахівцями своєї справи».

Присутній на святі капелан Української православної церкви Київського патріархату отець Роман благословив весь особовий склад Військового інституту під час проходження урочистим маршем, а першокурсникам на добру службу подарував освячені натільні хрестики.

Традиційно, цього дня для батьків та рідних інститут відкрив усі двері. Гості свята змогли насолодитися незабутнім музичним дефіле військового оркестру вишу, після чого поспілкуватися із керівництвом Військового інституту та ознайомитися з умовами, в яких їхні діти здобуватимуть професійні знання.  

Фотографії