Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Випускники-відмінники підтверджують високий рівень знань отриманих у виші

З 11 по 22 серпня 2017 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка працює Екзаменаційна комісія на чолі з головою – заступником начальника Центрального управління воєнно-топографічного та навігації Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України полковником Сергієм Прищепою.

Цьогоріч лави Збройних Сил України поповнять 71 випускник освітнього рівня магістр за спеціальностями: “Психологія”, “Політологія”, “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”, “Журналістика”, “Фінанси, банківська справа та страхування”, “Геодезія та землеустрій”. Усі випускники в повному обсязі виконали вимоги освітньо-професійних програм та навчальних планів за відповідними спеціальностями. За час навчання майбутні офіцери отримали високі теоретичні знання та практичні навики, які були підтверджені під час військового стажування на посадах, на яких випускники будуть починати свою офіцерську кар’єру. Серед випускників 2 кандидати на отримання дипломів з відзнакою та золотої медалі, 21 кандидат на отримання дипломів з відзнакою.

Голова Екзаменаційної комісії полковник Сергій Прищепа зазначив, що всі магістерські роботи мають практичну спрямованість. Зокрема дослідження кандидата на отримання диплому з відзнакою та золотої медалі за спеціальністю “Геодезія та землеустрій” сержанта Романа Гарбарова має актуальну практичну спрямованість в контексті виконання завдань визначених у Стратегічному оборонному бюлетені України, а саме щодо реалізації оперативної цілі зі створення ефективної системи оперативного (бойового) управління, зв’язку, розвідки та спостереження (C4ISR).

Високий рівень підготовки курсантів за спеціальністю “Політологія” відмітив голова підкомісії - начальник відділу спеціальної пропаганди Центру морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Андрій Дідушко.

Кандидат на отримання диплому магістра з відзнакою за спеціальністю “Політологія” солдат Юлія Голуб, після успішного захисту магістерської роботи, сказала: “При написанні магістерської роботи я використовувала не тільки наукові джерела, дослідження, а й інший підхід, а саме – спілкування з пересічними людьми, волонтерами, добровольцями-учасниками антитерористичної операції на сході України. Моє натхнення – це українці. Сподіваюсь, що результати дослідження буду застосовувати у своїй практичній діяльності у військах”.

Особливістю магістерських досліджень виконаних випускниками за спеціальністю “Психологія” є чітка спрямованість на вирішення окремих прикладних завдань, що найбільш актуальні для Збройних Сил України, а саме тих, що стосуються психологічної реабілітації учасників бойових дій, психокорекції емоційних і поведінкових деструкцій, які виникають у військовослужбовців в наслідок отримання ними бойового досвіду, розвитку мотиваційної сфери військовослужбовців військової служби за контрактом в особливий період.

Під час роботи Екзаменаційної комісії представниками замовника було запропоновано створити гнучку систему комунікації та супроводу професійної діяльності військових психологів-випускників Військового інституту під час подальшого проходження ними військової служби на посадах у військових частинах. Система базуватиметься на прямому зв’язку молодих офіцерів, фахівців управління психологічного забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення та науково-педагогічних працівників кафедри військової психології та політології Військового інституту.

Кращі роботи випускників затребувані представниками замовників для впровадження результатів магістерських досліджень в практику повсякденної діяльності військ.

Фотографії