Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Знання історії України – важлива складова у вихованні військовослужбовців

В рамках навчально-виховного процесу слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка  у складі групи  відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Працівники музею підготували пізнавальну і змістовну екскурсію, яку провів екскурсовод  провідний науковий співробітник Володимир Ругаль.

Офіцери дізналися про  сторінки  історії Другої світової війни та про бойові дії , які відбувалися на території України в 1939-1945 роках. Також в музеї були представлені експонати з районів бойових дій, які точаться нині на Сході України.

Офіцери  з дозволу екскурсовода доповнювали  інформацію про маловідомі факти із  історії Другої світової війни, які вони дізналися із архівних матеріалів та розповідей очевидців війни.

В ході обговорення екскурсії офіцери зазначили, що отримана інформація буде корисною для практичної роботи при проведенні морально-психологічного забезпечення  повсякденної діяльності  у   військових підрозділах.

Враховуючи інформацію, яку отримали слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації Військового інституту,  в Національному музеї історії  України у Другій світовій війні таку практику варто продовжити, адже це збільшує знання про історію нашої Батьківщини, її трагічні сторінки життя, отримання відомостей про героїчних людей – українців, які проживали і проживають на території України, що є дуже важливим для офіцерів, які будуть відповідати за морально-психологічний стан військовослужбовців у військових підрозділах. 

Фотографії