Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти ВІКНУ відсвяткували 70-річчя медійної освіти та півстоліття фестивалю «Журналістська Весна»

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які навчаються на кафедрі військової журналістики долучилися до святкування 70-річчя медійної освіти в Україні,  а також 50-річчя фестивалю "Журналістська весна", які пройшли в Інституті журналістики КНУ. На червоному килимі, серед повітряних кульок та спалахів фотокамер, майбутні військові офіцери-журналісти старанно та зосереджено зав’язували вузлики на маскувальній сітці для хлопців, які перебувають в зоні АТО на передовій.  «Всього за 2 роки і 3 місяці в зону бойових дій відправлено 147 маскувальних сіток, 20 білих маскхалатів, 21 кікімору (маскувальний одяг для снайперів)», - зазначила керівник «Дарницького Волонтерського Легіону» Валентина Яківна Демиденко.

Ольга Георгієва, курсант 1 курсу кафедри військової журналістики, яка виконує обов’язки командира відділення і має звання старшого солдата скористалась можливістю приміряти маскувальне екіпірування для снайпера.  Вона ділиться своїми враженнями: «Снайперське екіпірування – зручне і надійне у бойовому використанні, воно необхідне у теперішній ситуації в зоні АТО, може врятувати як ваше життя і ваших побратимів».

З нею погодилися інші учасники заходу. Вони стали свідками привітання Ректора КНУ Леоніда Васильовича Губерського, з рук якого викладачі ВУЗу та його випускники отримали почесні нагороди. Директор Інституту журналістики КНУ Володимир Різун презентував глядачам новий проект «Асоціація випускників ІЖ», який повинен об’єднати журналістів різних поколінь.  Курсанти зробили декілька фото собі  на згадку.  

Катерина Заносієнко, курсант ВІКНУ
Олена Гаврилюк, курсант ВІКНУ

Фотографії