Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Бути захисником Вітчизни та досконало знати Європейські стандарти та стандарти НАТО, щоб впровадити їх в Україну

У Військовому інституті Київського національного університету 29 квітня вкотре відбувся День відкритих дверей, на який прибула велика кількість бажаючих навчатись.     

Про Університет, Військовий інститут та організацію освітнього процесу розповів заступник начальника з навчальної роботи полковник В`ячеслав Кирик.  Він зазначив, що завдяки сприянню Ректора Університету вдається підтримувати високий рівень знань, який отримують курсанти у Військовому інституті, а відкритість та прозорість діяльності Міністерства оборони України, Генерального штабу дозволяє формувати високий імідж Збройних Сил України, про що свідчить велика кількість присутніх.

Курсанти Військового інституту мають можливість повною мірою використовувати весь навчальний, науковий та матеріально-технічний потенціал провідного вишу України, зауважив виступаючий.     

Надалі полковник В`ячеслав Кирик пояснив схему тактико-спеціальної та практичної підготовки військових фахівців за спеціальностями, яка реалізовується протягом п`яти років навчання у Військовому інституті.

Підполковник Сергій Семеха, голова технічного секретаріату приймальної комісії, довів до відома особливості прийому до Військового інституту. Він зазначив, що на відміну  від цивільних, у вищих військових навчальних закладах навчання здійснюється за державним замовленням, а після закінчення випускник призначається на первинну посаду у війська відповідно до отриманого фаху.

“Перевагами нашого інституту є гарантоване отримання Диплому Київського національного університету імені Тараса Шевченка державного зразка - сказав начальник навчального відділу полковник Олександр Корчак.

В подальшому абітурієнти дізнавались про особливості підготовки за обраними спеціальностями на відповідних кафедрах Військового інституту. На військовому гуманітарно-лінгвістичному факультеті за спеціальностями філологія, журналістика, міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії зав`язалась жвава бесіда вступників з керівниками кафедр.

“Я мрію стати телеведучою, працювати з живими людьми-героями, які захищають нашу землю,” - зазначила Євгенія Коваль про вибір своєї майбутньої професії військового журналіста. Для Ірини Миткевич бажання одночасно бути захисником Вітчизни та досконало знати Європейські стандарти та стандарти НАТО, щоб впровадити їх в Україну стало мотивом для вступу на спеціальність “Філологія”.

Іван Цапенко, курсант ВІКНУ

Фотографії