Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Науковці Військового інституту взяли участь в обговорені проблематики інформаційної протидії путінському режиму

24 квітня в Українському національному інформаційному агентстві відбувся “круглий стіл”: "Супротив спеціальним інформаційним акціям Російської Федерації. Чого очікувати на травневі свята і як діяти державі та суспільству?", організатором якого виступив Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР).

Серед учасників заходу були представники з Військового інституту - викладачі кафедри військової журналістики, доценти Валерій Король та Григорій Любовець.

Разом з директором ЦДАКР Валентином Бадраком, заступником міністра інформаційної політики Дмитром Золотухіним, народним депутатом України Дмитром Тимчуком та іншими спеціалістами, викладачі ВІКНУ обговорювали питання щодо створення потужної протидії кремлівським інформаційним спецопераціям.

"Те, що відбувається зараз в інформаційному просторі – це  є безумовно  комунікаційно-контентні агресії путінської Росії  проти України і світу.  Технології протидії таким агресіям розробляються, зокрема, у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, -  зазначив  Валерій Король. – Саме ця проблематика буде обговорюватися на міжнародному форумі у Військовому інституті за участі експертів та науковців з країн ЄС наприкінці травня».

Під час розмови Григорій Любовець заявив, що нам не вистачає роботи на рівні “суспільства з суспільством”. 

"Потрібно уважно та детально вивчати структуру інформаційного простору України, тому що, по факту, ми самі підсилюємо агресора тим, що більше приділяємо увагу йому та ведемося на провокації. Давайте працювати на позитив, який відбувається в нашій країні", - наголосив експерт.

Зазначимо, що у Міністерстві інформаційної політики зараз активно опрацьовуються юридичні аспекти питань інформбезпеки, робиться аналіз необхідності вдосконалення правових норм та розробляється проект концепції раннього оповіщення про загрози в інформаційному світі.

 курсант Богдана Дереш