Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІКНУ святкує День захисника Вітчизни

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченкa (ВІКНУ) 22.02.12 проведено урочисті збори особового складу, присвячені Дню захисника Вітчизни.

Захід розпочався й надалі супроводжувався музичними вітаннями військового оркестру ВІКНУ, що зробило свято особливим.

Вітаючи присутніх від імені ректора та керівництва університету, перший проректор академік Академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Закусило  навів історичні факти про свято, висловив глибоку вдячність воїнам, які в роки Великої Вітчизняної війни героїчно відстояли Батьківщину, ветеранам військової служби України, усім захисникам Вітчизни, що на її рубежах свято берегли й бережуть наші незалежність і спокій.

У своєму виступі начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін також привітав усіх присутніх зі святом, підкреслив його значення для всіх, хто причетний до військової служби, та зачитав щирі вітання, які надійшли на адресу ВІКНУ.

– Це свято традиційно відзначає український народ, демонструючи вірність героїчному минулому старших поколінь–захисників Вітчизни. Хотілося б запевнити керівництво університету в тому, що Військовий інститут і надалі буде гідно виконувати покладені на нього завдання, – зазначив генерал-майор Віктор Балабін.

До присутніх були доведені накази Міністра оборони України, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голови Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації та начальника Військового інституту, якими було заохочено офіцерів, прапорщиків, курсантів та науково-педагогічних працівників ВІКНУ.

Серед нагороджених цього дня були: полковники Володимир Губко та Сергій Чімишенко,  підполковники Олег Алфьоров, Олег Рудник та Олександр Сидоров, капітан Віталій Лоза, старші сержанти Руслан Колішенко та Микола Ляпін, сержант Людмила Мітенко, солдати Вадим Пахольчук та Тетяна Філіпчук, працівники Збройних Сил України Анатолій Васюченко та Яків Жарков. Знаком Київського національного університету імені Тараса Шевченка “Військовий інститут” було нагороджено старшого солдата Віктора Мацюка.

Слід також зазначити, що з 20.02.13 по 23.02.12 особовий склад ВІКНУ бере участь у загальнодержавних, міських та університетських святкових заходах: упорядкуванні військових поховань на Байковому кладовищі, покладанні квітів до Меморіалу студентам, викладачам та працівникам університету, які віддали своє життя за свободу й незалежність нашої Батьківщини, проведенні «Уроків мужності» з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, над якими ВІКНУ здійснює шефство, урочистих зборах та концертах у Київському міському палаці ветеранів, Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України та інших.

Фотографії