Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка у розпалі заняття з бойової підготовки зі студентами, які навчаються за програмою підготовки офіцерів-запасу.

На думку переважної частини студентів, майбутніх офіцерів Збройних Сил України, такі предмети, як тактична та вогнева підготовка користуються найбільшою популярністю й одночасно повагою. Адже саме в ході практичних занять в полі вони здобувають та гартують особисті військові навички і вміння майстерно володіти сучасним озброєнням і технікою.

“Перш ніж стати професійно успішним офіцером”, - зауважує полковник запасу Олексій ДЕМ’ЯНЮК, завідувач кафедри загальновійськової підготовки факультету військової підготовки, кандидат технічних наук, доцент, - “необхідно багато чому навчитися, насамперед – це особистій порядності і відповідальності за будь-яку справу, наполегливості і вольових якостей у здобутті знань, виконанні військового обов’язку, чесності, відкритості й поваги у відносинах з товаришами, командирами, рідними і близькими, а вже згодом в опануванні військово-технічних навичок з оволодіння штатним озброєнням й фахом в цілому проблем, як правило, не виникає”.

Сьогодні майбутні офіцери мають можливість в повній мірі вивчати тактику дій підрозділів, існуючі на озброєнні Збройних Сил України зразки стрілецької зброї, прилади спостереження і стрільби, засоби та прилади радіаційного, хімічного та біологічного захисту та виконують вправи підготовчих та бойових стрільб. Сучасна матеріально-технічна база в повній мірі дозволяє проводити заняття на стройовому плацу, стрілецькому тирі, у спеціалізованих класах та на полігоні у військах. Навчальні місця в аудиторіях оснащені сучасною електронною технікою, новітніми технологічними  системами навчального процесу.

“Визначальним в нашій роботі, - вважає О.Дем'янюк, - “є  підготовка для Збройних Сил України кваліфікованих офіцерів запасу, озброєних належними знаннями, вміннями і навичками, необхідними для виконання функціональних обов’язків на офіцерських посадах за відповідною військово-обліковою спеціальністю, які повністю відповідають освітньо-кваліфікаційним вимогам замовників. Наші випускники повинні стати надійними захисниками Батьківщини.

Протягом поточного тижня у навчанні студентів проводиться польовий вихід до навчальної військової частини А0665 Сухопутних військ Збройних Сил України.

Сьогодні в ході практичних занять з вогневої підготовки під керівництвом начальника Факультету військової підготовки полковника Добровольського В.Б. та досвідчених військових педагогів кафедри загальновійськової підготовки полковників запасу Сівоздрава М.І., Хабрована В.Т., Чекменьова В.А., підполковника запасу Ральченка С.О. успішно виконували вправи зі стрільби із стрілецької зброї студенти 3-ї навчальної роти (командир – підполковник КУЗЬМЕНКО І.В.) та 2-ї навчальної роти (командир – підполковник ЧИСТИК О.М.).

Більше 80 відсотків навчаємих успішно виконали всі завдання та отримали відмінні й добрі результати. Кращі студенти обов’язково будуть заохочені командуванням Факультету і Військового інституту.

Треба зазначити, що завдяки умілому керівництву навчально-виховним процесом з боку заступника Навчальних зборів завідувача кафедри військово-технічної підготовки підполковника запасу Глухова С.І., кандидата технічних наук, доцента, вдається успішно на належному рівні вирішувати усі організаційні та забезпечуючі питання.

Фотографії