Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка у рамках навчального збору зі студентами, майбутніми офіцерами-запасу розіграно Кубок з футболу 2015

Протягом 30 – 31 липня цього року в ході навчальних зборів факультету військової підготовки військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка зі студентами, що навчаються за програмою підготовки офіцерів-запасу було організовано та проведено Кубок з футболу 2015 року.

Треба зазначити, що фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт займає чільне місце серед навчальних дисциплін, які викладаються студентам на Військовому факультеті.

За словами полковника ДОБРОВОЛЬСЬКОГО В. Б., начальника Факультету військової підготовки, майстра спорту з багатоборства та зі стрільби, – “Сьогодні не можна уявити військовослужбовця сучасних Збройних Сил України, без високої професійної навченості, морально-психологічної та фізичної загартованості і підготовки, що вимагаються виконанням різних навчально-бойових завдань та диктуються екстремальними умовами обстановки”.

 Тому, на його думку, – “в ході занять з фізичної підготовки найкраще гартуються сила, швидкість, фізична витривалість, психологічна стійкість та в цілому бойовий вишкіл і фізичний розвиток майбутніх офіцерів. Для них, як молодих людей, ці заняття особливо дуже цікаві, з великим бажанням і натхненням вони успішно виконують фізичні вправи і нормативи”.

Особлива увага в системі фізичного виховання студентів приділяється активним ігровим видам спорту. Серед яких пріоритетними є змагання з футболу.

У Кубкових змаганнях з футболу брали участь команди від усіх навчальних підрозділів, керівництво та суддівство здійснювалося очільником факультету полковником Віктором ДОБРОВОЛЬСЬКИМ.

Перебіг спортивних баталій був тісно пов'язаний з чесною і безкомпромісною боротьбою команд і характерів, виверженням бурхливих емоцій болільників. Подекуди події, що розгорталися на футбольному газоні, без перебільшення були для одних команд трагічними, для інших – переможними.

Але тільки залізна воля до перемоги, віддача значних фізичних сил, велике бажання бути першими, дозволили команді 4-ї навчальної роти  стати переможцем Кубку з футболу та посісти заслужене І місце   (командир – підполковник БАБІЙ О.С., капітан команди – студент Олександр ДЖУХ) (кафедра Військово-технічної підготовки, навчальні групи 41км, 41рф, 41гг).

ІІ місце у запеклому двобої зайняла команда 3-ї навчальної роти (командир – підполковник КУЗЬМЕНКО І.В., капітан команди – студент Дмитро ШТОДА) (кафедра Військового права та спеціальної мовної підготовки, навчальні групи 41ю, 42ю, 43ю, 44ю).

ІІІ загальнокомандне місце дісталося команді 2-ї навчальної роти (командир – підполковник ЧИСТИК О.М., капітан команди – студент Олег БАБІЧ, доречі майстерний гравець відомого футбольного колективу районної футбольної ліги “АМАТОР” сел.Гатне, Києво-Святошинського району).

Оцінивши дії усіх гравців, суддівська комісія визначила цілу низку кращих гравців Кубку з футболу 2015. Серед них визнано:

кращим гравцем Кубку та кращим бомбардиром Кубку – студента Олеся ОНИПКО (навчальна група 41км);

кращим захисником Кубку – студента Валентина КІЛІКІЄВСЬКОГО (навчальна група 41км);

кращим воротарем Кубку – студента Ярослава СТЕПУРЕНКА (навчальна група 41рф).

Крім того, суддівською комісією було визнано кращих гравців серед перших команд-учасників.

Ними стали:

кращий гравець команди 4-ї навчальної роти – студент Олександр ДЖУХ;

кращий гравець команди 3-ї навчальної роти – студент Костянтин ГАДЖА;

кращий гравець команди 2-ї навчальної роти – студент Олег БАБІЧ.

Урочисте вручення переможцям спортивних нагород – Кубку, медалей та дипломів передбачається керівництвом Військового інституту та Факультету військової підготовки по завершенні циклу польового вишколу студентів.

Кубкове змагання з футболу безперечно стало значним мотиваційним поштовхом у студентському середовищі Військового інституту і Факультету щодо подальшого фізичного розвитку, згуртованості військових колективів, зміцнення товариських взаємовідносин та здорового способу життя.

Фотографії