Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Подвійна першість

«Мова − це те, що об’єднує наш народ. Це наче генетичний код нації, котрий проходить крізь серце. А в Україні завжди була, є і буде єдина і неповторна українська мова!», − саме цими словами розпочав свій виступ президент України Петро Порошенко на урочистості з нагоди закриття ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Церемонія вручення престижної премії відбулася 26 травня в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка.

Курсанти першого курсу Військового інституту імені Тараса Шевченка Владислав Подкіч (116-ж) та Сніжана Сабадаш (111-пс) стали абсолютними переможцями, здобувши перші місця.

Народний депутат України Юлія Тимошенко особисто вручила переможцям дипломи, подарунки та грошову премію за високі досягнення у вивченні української мови та перемогу у конкурсі. Переможців урочисто привітали меценати, організатори заходу, члени комісії та журі й побажали учасникам, ще більшого натхнення, наполегливості та успіхів у вивченні однієї з найпрекрасніших та наймелодійніших мов світу.

«Слава Україні!» − лунало зі сцени.

«Героям слава!»− відповідали українці.

Курсант 416-ж групи
Яна Садовніченко

Фотографії