Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Бойовий досвід – у практику підготовки майбутніх офіцерів

Перебіг бойових дій на Сході країни вказує на необхідність підвищення якості виховної  роботи щодо патріотичного виховання майбутніх захисників України та покращення військової складової у підготовці офіцерів запасу. Особливу цінність набуває доведення бойового досвіду учасників бойових дій в Афганістані та учасників АТО до тих, хто навчається військовому фаху.

З ініціативи Ради ветеранів  Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка із студентами історичного факультету і факультету психології, що навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, було організована зустріч з учасником   АТО  студентом - істориком  Василем  Ютовцем.  Протягом місяця він захищав територіальну цілісність держави в зоні проведення антитерористичної операції у складі добровольчого  формування  батальйону ОУН.

Під час спілкування з учасниками зустрічі  він акцентував увагу на необхідність  вивчення тактичних дій під час наступу  та оборони, надання медичної допомоги, вмінню  стрілять  зі стрілецької зброї. Без цього виконання бойового завдання на блок-посту неможливо.  Особливу увагу Василь Ютовець звернув на бойове братерство, тому що життя кожного воїна залежить від своїх бойових товаришів,  де діє принцип: один за всіх, а всі за кожного.  Після наведення Василем прикладу, як під час бою кевларовий шолом  врятував життя  його бойового побратима, у студентів виникло багато запитань відносно екіпіровки військовослужбовців в бойових умовах.

Досвід учасників АТО та їх поради щодо дій в бойових умовах будуть корисними для кожного студента - майбутнього офіцера Збройних Сил України.

 

Голова Ради ветеранів  Військового інституту полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані  Дорохов М.С. 

Фотографії