Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Знання – це скарб, а вміння вчитись – ключ до нього!

2 вересня 2013 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (далі – ВІКНУ) відбувся мітинг з нагоди початку нового навчального року та Дня знань.

Після винесення Державного Прапора України та зустрічі проректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петра Беха студентам 1-го курсу, було урочисто вручено студентські квитки.

У своєму вітальному зверненні професор Петро Бех передав щирі слова привітання і від імені ректора Університету, зазначивши, що, крокуючи назустріч 180-ій річниці з дня заснування, наш навчальний заклад сміливо дивиться в майбутнє, а його студенти є надійним фундаментом стабільності та впевненого майбутнього для України вже сьогодні.

Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін довів до присутніх звернення Міністра оборони України Павла Лебедєва з нагоди свята: “Військове навчання – це унікальна школа, де ви пізнаєте справжнє значення дружби, товариства та мужності. Військова школа формує характер, розвиває командний дух і загартовує волю до перемоги, які так необхідні захисникам Вітчизни”.

Також до першокурсників із напутніми словами та побажаннями успішної служби й навчання звернувся від імені ветеранської організації Військового інституту голова Спілки ветеранів військової служби полковник запасу Юрій Коваль, який дав новоспеченим студентам та решті курсантів просту формулу успіху, прописні істини якої мітяться у святому письмі: “Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам бо кожен, хто просить, одержує, хто шукає, знаходить, а хто стукає, відчинять йому”, – зазначив він.

У виступі першокурсниці лунали щирі привітання зі святом, яке вважається в нас всенародним, найкращі побажання успіхів у навчанні та військовій службі.

Після завершення мітингу та проходження особового складу урочистим маршем відбулося покладання квітів до Меморіальної дошки першого начальника Військового інституту генерал-лейтенанта професора Сергія Жукова. На завершення відбулося фотографування студентів 1-го курсу з командуванням ВІ КНУ та директором Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України генерал-майором Ігорем Толоком. Після цього студентам першого курсу було прочитано першу лекцію на тему: “Київський національний університет імені Тараса Шевченка – флагман освіти України”, яку провів кандидат історичних наук, доцент заступник декана історичного факультету університету Юрій Гоман. Виступаючий розповів про минуле, сьогодення та майбутнє найкращого ВНЗ України, навів багато цікавих та яскравих фактів з його життя, відповів на численні запитання аудиторії.

А вже згодом згідно з планом військово-патріотичного виховання молоді в підшефних школах міста Києва від імені директора спеціалізованої школи №85 з поглибленим вивченням англійської мови Тетяни Федунової начальнику Військового інституту генерал-майору Віктору Балабіну з нагоди початку нового навчального року та Дня знань було вручено святковий коровай, який було передано до святкового столу першокурсників.

Фотографії