Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

МИ, ПАТРІОТИ У СПРАВІ ТА У СЕРЦІ!

Сьогодні, 16 жовтня 2014 року, у цей не простий для країни час, Військовий інститут відсвяткував 81-у річницю з дня заснування військової підготовки у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Урочисті заходи розпочалися вранці з шикування на плацу, виносу Бойового прапору Військового інституту та підняття Державного Прапору України.

Звертаючись до особового складу з вступним словом, засупник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч зазначив, що за час, який минув з дня нашого ювілею, 80-ї річниці, відбулось багато знакових подій, які вплинули на життєдіяльність нашого навчального закладу: від зміни вищого політичного керівництва держави до усвідомлення більшістю людей, що бути військовим – це не лише престижно, а й благородно!

— Знаємо, що й серед тих тисяч воїнів, які беруть участь у бойових діях на сході України є багато наших випускників, які продовжують славні традиції Військового інституту. Це ще раз підкреслює вірність обранного нами шляху щодо підготовки воїна-патріота, професіонала, — зазначив полковник В. Уліч.

Від імені старшого покоління до присутніх звернувся голова Ради ветеранів Військового інституту полковник запасу Микола Дорохов, який розповів про історію військової підготовки у Київському університеті, цікаві факти з життя нашого навчального закладу. Від імені курсантів-випускників виступила курсант 5 курсу солдат Ольга Порфір’єва, яка подякувала науково-педагогічному складу за гурнтовні знання, які вони отримують у стінах Університету та запевнила, що вони й надалі продовжуватимуть його славні традиції.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військового інституту полковник Олександр Приліпко вручив курсантам грамоти, сержантські погони та пам’ятні нагрудні знаки “Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка”.

Закінчився мітинг покладанням квітів до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу та проходженням урочистим маршем.

Продовжились заходи в актовій залі. Там зібралися військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, ветерани Військового інституту.

Вже на початку заходу присутні мали можливість переглянути документальні фільми “Військовому інституту – 81”, ознайомитись із книгою “Історія Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка в фотодокументах”, спецвипуском газети ВІКНУ “Універсант”,  які були присвчені Дню інституту.

Чудовий святковий концерт, організований військовим оркестром під керівництвом диригента майора Юрія Копача, подарував усім присутнім масу позитивних емоцій. Цього разу своїми музичними доробками поділились: переможець міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Маріана Дружинець з композицією “Мова єднання”, творчий колектив “Джаз-бенд”, солістка Народної хорової капели “Дніпро” Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Аліна Онанко, соліст оркестру Леонід Мухін та багато ін.

По завершенню концерту тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військового інституту полковник О.Приліпко вручив підполковнику Олександру Сидорову та Ірині Вільчек Почесні грамоти від голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

Завершився захід справді по-патріотичному – козацькими забавами, які організувала Курсантська рада. Курсанти мали змогу позмагатись за призові місця у різноманітних спортивно-розважальних конкурсах.  

Зі святом, шановні колеги!  

Слава Збройни Силам України!  

Слава всім випускникам, які боронять нашу державу на її східних рубежах!  

Слава Україні!

Фотографії