Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ВІЙНА І БАТЬКІВЩИНА КЛИЧУТЬ НАС НА СВЯЩЕННУ БИТВУ...

В рамках військово-патріотичного виховання особового складу Військового інституту та на передодні 71-ї річниці визволення міста-героя Києва та 70-ї річниці визволення України від нацистських загарбників було відкрито чергову виїзну виставку “Київські адреси сповіщень про захибель. Візуальна версія однойменного видання”.


Відкриваючи виставку, заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч, поділився своїми враженнями та переживаннями від сучасних подій, які відбуваються на Сході України та порівняв їх з буремними роками лихоліття 1941-1945 років, коли тисячі українців йшли на фронт, боронячи свою землю.


- Близько 90 тис. киян полягли на фронтах війни. Чорні документи смерті надходили у київські квартири до окупації міста, після визволення, і навіть у 60-70-х роках ХХ ст. І зараз є чудова нагода, тут “пройтися” київськими вулицями та згадати імена наших захисників. Фактично столиця України може слугувати своєрідною моделлю демографічних процесів, що відбувалися по всій країні загалом і в Червоній армії зокрема, - підсумував свій виступ полковник Уліч.


Візуальна виставкова версія не лише ілюструє однойменне видання: “Київські адреси сповіщень про загибель: дослідження, документи, свідчення”, а й розширює та доповнює його через долі конкретних осіб.


На виставці представлені матеріали відомих київських підпільників Героїв Радянського Союзу В.С. Кудрящова, П.М. Буйка, В. Грисюка та ін.


Пам'ять живих про події 70-річної давнини – це символ продовження життя тих, хто пішов у Вічність. Нинішнє молоде покоління має знати минуле.


Закінчився захід оглядом виставки та загальним фото.


Командування Військового інституту висловлює вдячність за допомогу в організації виставки співробітникам Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років”.

Фотографії